Heräsin eräs päivä siihen ajatukseen että ”Hei, mä en enää inhoa mun reisiä, mähän rakastan niitä ! ”
En tiedä kuinka moni mies osaa tähän samaistua, mutta uskoisin että aika monet naiset ovat uskomattoman taidokkaita keräämään itselleen itseinhoa, eikä itse rakkautta itseään kohtaan.
Olen ollut ennen mestari siinä, että osaan keksiä kyllä aina paikkoja itsestäni mitä inhoan, en tykkää. On liian isot korva, liian suuri pylly, läskiä siellä täällä, vääränlaiset hiukset ja välillä on jopa kokeiltu erivärisiä piilolinssejä vaihtelun vuoksi, jos sitä olisi kauniimpi toisilla silmillä.
-> Lopputulos, rakastuin omiin silmiini koska niisä näkyi minun oma sielukkuus ja minä, toisin kuin tyhjissä ruskeissa linsseissä.
DSC04056bw
Nykyään mainoksissa onneksi tuodaan enemmän esille ns. normaalia kauneutta ja kehon muotoa, vaikka on siellä vieläkin värityskynää välissä. Mietin, että kun tällä oli niin suuri vaikutus minuun, silloin kun minä olin lapsi, nuori ja teini, niin mitä se tule tulevaisuudessa olemaan, jopa ihan hirvittää. Toivon että voisimme olla lapsillemme ja tuntemille lapsille ja nuorille terveitä esimerkkejä, sekä korostaa itserakkautta. Eikä itseänsä kehuminen aidosti ole ollenkaan koppavaa, varsinkaan täällä Suomessa. Sitä ei tarvitse pelätä 🙂
Lapset ovat hyvä esimerkki, kuinka he tarraavat KAIKKEEN. Jos haukut omia reisiä läskiksi muiden tai itsesi kuullen tai olet jatkuvasti dieetillä ja lapselle selitellään ” ei äiti voi kun äiti on niin lihava ja taas laihiksella” – niin miten luulet että tämä voi vaikuttaa ympärillä oleviin ihmisiin? Varsinkin lapsiin ketkä imevät kaiken suoraan alitajuntaansa.
Älkääkä ymmärtäkö väärin, en nyt tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö lasten kuullen saa puhua mitään. Yritän herättää ajatusta sinulle siitä miten voimme vaikuttaa mm. lapsiin ja heidän omaantuntoon, ajatusmaailmaan ihan huomaamatta. Sama asia meillä aikuisilla, vaikka meillä on jo alitajunnan kanssa filtteri, mutta jos tarpeeksi kauan samaa asiaa toistamme, alitajuntamme rupeaa uskomaan niin, vaikkei näin tosissaan olisikaan.

”Elegance is when the inside is as beautiful as the outside. ” – Chanel

DSC04202c

Omat juuret ja ensimmäiset muistikuvat epävarmuudesta omaan kroppaan juontaa ala-asteen 2-4 luokille. Muistan häpeäväni kun olin ensimmäinen jolle rupesi kasvamaan tissit ja toinen se että sain jostain päähäni että minulla on hörökorvat ja että olen epänormaalin kookas, koska olin yksi pisimmistä tytöistä. – Molemmat toki turhia murheita sekä myös sellaisia että et niitä muuta !  🙂
Otamme vaikutteita ympäristöstämme jatkuvasti ja on hyvä tiedostaa kuinka paljon ympäristö voi meihin vaikuttaa.
Jos saamme yhden negatiivisen kommentin jonka pidämme ns. uhkana niin vaatii ainakin viisi positiivista aitoa kommenttia että tämä saadaan poistettua. Entäs sitten jos olemme puhuneet itsellemme negatiivisesti vuosi kymmeniä ? Negatiivisilla sanomisilla on siis hurja voima. Mutta onneksi niin on myös positiivisilla jos positiivisille ajatuksille raivaa tilaa.

Jos kadulla tulee sinua vastaan ihminen joka kehuu ulkonäköäsi, miten reagoit ?

Ehkä hämmästyt etkä osaa sanoa mitään. Ehkä rupeat selittelemään että ”no enkä.” Vai hymyiletkö reippaasti ja sanot kiitos ? – Ei merkitystä periaatteessa koska lopputulema on sama, sinulla luultavasti tai ainakin toivottavasti on hyvä mieli ! Silti omasta reagoinnista voit oppia omia toimintamalleja ja myös oppia itsestäsi uutta. Voit pohtia;  Jos käyttäydyt tietyllä tavalla, mitä se heijastaa sinusta ja minkä takia.

Itseäni on helpottanut ajatus ja ymmärrys siitä, että elämässämme on paljon erilaisia ärsykkeitä, osa meistä johtuvaa mutta suurin sa ympäriltä tulevaa ja voimme myös ymmärryksen kautta säädellä sitä, kuinka annamme asioiden meihin vaikuttaa.

Mielestäni on uskomaton ajatus, että emme aina rakasta itseämme, tai haukumme kehoamme ja itseämme. Tätä on nykyään liikaa ja haluankin kylvää tämän kirjoituksen avulla rakkautta. Jopa sellaista ihanaa hihhulimaista rakkautta. Nyt puhumme siis itse rakkaudesta, itsekkäästä rakkaudesta, voi kuinka rakkaus voikin kuulostaa niin hyvältä ja puhtaalta.
Joku viisas on joskus sanonut ” Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.” 
Jos olet ilkeä itsellesi, se heijastuu muihin. Jos rakastat itseäsi, niin mielestäni se näkyy kauniisti vahvuutena, loistona ja se näkyy itsevarmuutena, itsensä arvostamisena ja sitä mukaan toisten kohtelussa, omissa ajatuksissa muita sekä itseään kohtaan – täten koko elämässämme.

Opetellaan rakastamaan itseämme sellaisena kuin olemme, niin voimme rakastaa muitakin aidosti heinä itseinään !
DSC04202-2

Itse Rakkaus terveisin, Silvia <3

 

(KUVAT: Simonette Jääskeläinen)