Pitkästä aikaa päivitystä tänne blogin puolellekin, olen pahoillani että on ollut näin pitkä tauko.
Loppu kesä meni hujauksella omien häiden, lomailun ja työ moodiin palaamisen kanssa. Ja ennen kuin huomasinkaan niin joulun aika jo tulikin.

Tämä vuosi on itselleni ollut upea ja tapahtumarikas arjen sekä työn kannalta mutta myös opettavainen kärsivällisyyden ja omakuvan kanssa.
Tästä omakuvasta ja erityisesti nyt kun pyhät on tulossa niin haluan kirjoittaa teille myös omasta lempi puuhastani: herkuttelemisesta.

On eräänlainen ”myytti” että morsian laihduttaa laihduttaa ja laihduttaa omaa suurta päiväänsä varten ( vaikka onhan se myös puolison päivä 😉 ) ja sen jälkeen voi antaa niin paljon löysää, että homma karkaa käsistä ja pahimmassa tapauksessa voi löytää itsensä puoli vuotta/vuosi sen jälkeen puolet isompana ja tuota upeaa mekkoa ei kannata edes yrittää laittaa päälle.
Sama pätee ihan mihin tahansa juhlaan, eikä sinun tarvitse olla morsian tai sulhanen, voit olla juhlavieras tai sinulle on tulossa joku tärkeä päivä, vaikka omat 50 vuotis syntymäpäivät. On luonnollista että juhlapäivänä haluaa näyttää hyvältä, mutta  herätän kysymyksen että miksi siitä täytyy tehdä niin ison stressin aihe ? Kyseessähän on sinun oma vartalo ja jos saisit oman elämäntyylin muutettua siihen suuntaan että nautit joka päivä omasta itsestäsi hyvinvoinnin kanssa, sekä sisäisesti että ulkoisesti.. Alkuun opettelu vaatii vaivannäköä mutta harjoittelu tekee mestarin ja mestari on jo sinut oman arkensa kanssa eikä se silloin tunnu vaivalloiselta, koska esim. säännöllisesti ruoanlaitto kiireisinä hetkinäkin on arkirutiinisi. Toki elämässä erilaisia hetkiä tulee mutta niiden jälkeen voidaan palata takaisin siihen omaan hyvään arkeen ja jos näin olisi niin,

Etkö olisi silloin joka päivä valmis olemaan parhaimillasi ?

Helpommin sanottu kuin tehty, eikö ? Uskon että tämän asian kanssa kamppailee jokainen jossain vaiheessa elämäänsä ja syy löytyy usein siinä että mietimme tätä iänikuista kysymystä ” mutta mitä muuta ajattelevat?” .
Tällainen ”pieni” ajankohta koko elämästämme missä stressaamme ja pohdimme hetken ulkonäköämme ja vatsamakkaroitamme, voi kuitenkin aiheuttaa yllättävän ison kolauksen korvien väliin. Varsinkin pidemmällä aikavälillä.

Itse valmennan CellReset (Kehokuuri) ohjelmalla ihmisiä myös elämäntapamuutoksiin ja rakastan ohjelmaa monesta syystä mutta yksi on se, että kun arkeesi löytyy hyviä valintoja niin viikonloppuisin ja juhlapäivinä sinun tulee nauttia ! Koska elämähän on nauttimista varten! Kutsumme päiviä värikoodeilla, vihreät päivät ovat ns perus päiviä kasviksilla, hyvillä rasvoilla ja proteiinilla. Valkoiset päivät ovat puhdistuspäiviä proteiinilla ja hyvillä rasvoilla ja usein juuri viikonloppuun kuuluu sitten nämä punaiset päivät.

Itselleni aikasemmin omasta painostani tuli pakkomielle ja inhosin jo ajatusta mennä vaaálle. Kun kilot ja paino oli niin iso mörkö niin vaaálla käynnin jälkeen tuli usein ahdistus, koska olin vain huono ihminen ja mietin loppupäivän ”mitä nyt voisin tehdä eri tavalla?”. Söin mitä vain, liikunnanohjaajan arjessa liikuin miten vain, niin paino pysyi tai parhaimmillaan nousi. Liikunta-alan ammattilaisena kuitenkin näin myös asian ehkä laajemmin kuin moni asiakkaani heti näkee ja näin jälkikäteen ”jälkiviisaana” toki ymmärrän kehoni toiminnan mutta silloin sitä oli vaikeaa ymmärtää, vaikka tiesinkin että joku nyt mättää. Ja tämä voi olla myös laihalla ihmisellä. Ongelma ei aina ole kaikilla ylipaino vaikka siitä enemmän julkisesti puhutaankin.
Tämä ajoi minua vähitellen siihen ongelmaan minkä uskon myös yllättävän monella olevan; vääristynyt suhtautuminen ravintoon, niin siihen ravitsevaan ja hyvään kuin siihen syntisen hyvään suklaaseen.
Varsinkin painon pudotuksen kanssa näin usein käy, kun ollaan painonpudotusvaiheessa niiiiin tietoisia siitä mitä suuhun laitetaan ja jos sinne menee pienikin juttu ohi ohjeen niin siitä piiskataan itseään vielä viikon päästäkin. Ei niin tehokasta kehitystä kun focus on pienessä kompastuksessa eikä itsensä kehumisessa vaikka niistä 2 viikosta mitkä uuden elämäntavan harjoittelua on jo onnistuneesti takanapäin.

Vähitellen syntynyt väärä suhtautuminen mm. herkutteluun vei minut siihen pisteeseen että kun tuli aikani rentoutua ja vaikka viikonloppuna katsoa elokuvaa ja syödä jotain hyvää, niin söin kyllä mutta sen jälkeen kahta kauheampi morkkis siitä herkuttelusta, että ei se minua kyllä rentouttanut. Päinvastoin, tämä ajoi ajattelutapaani ja stressi tilaani huonommaksi. Kierre oli valmis.
Uskon että tämä reaktio tulee nykypäivänä hyvin monille syystä että ihannoidaan paljon sporttista elämäntapaa ja fitness urheilua. Ja haluan olla selkeä, minulla ei ole tätä vastaan mitään, mutta tämän fitness urheilun usein ihmiset sekoittavat normaalin sporttisen elämäntavan kanssa ja tästä voi syntyä vääristyneitä ajatuksia.
Näihin ajatuksiin onneksi itse heräsin aika nopeasti ja lähdin työstämään ajatusmaailmaani pois tästä.

  • Ensimmäinen asia oli että opetin itseni pois ajattelutavasta että herkuttelun jälkeen miettisin ensimmäisenä jumppaa tai lenkkiä millä saisin tasattua morkkikseni ja kalorit. Opettelin pysähtymään nautinnolliseen herkku hetkeen ja nauttimaan siitä kaikilla aisteillani. Näin olen myös kylläinen nopeammin.
  • Kerroin asiasta ääneen miehelleni miltä minusta tuntuu. Puolison tai ystävän näkemys asiaan voi myös avata omia silmiäsi ja saat tukea.
  • Tämän oivaltamisen myötä huomasin myös että suhtautuminen liikuntaan oli muuttunut negatiiviseksi; en nauttinut liikkumisesta samalla tavalla kuin ennen. Se oli muuttunut suoritukseksi. Rupesin tekemään itselleni mieluisia liikuntamuotoja, sekä rauhallisia että hauskoja ja sykettä nostavia. Niitä mistä MINÄ nautin.
  • Asettauduin katsomaan asiaa ulkopuolisena. Ymmärrys siitä mikä tähän tilanteeseen on ajanut ja sen hyväksyminen on osa prosessia. Mennyt on mennyttä ja sitä on turha parjata. Elämä on edessä päin ja tulevaan voit vaikuttaa 🙂
  • Mieti mistä nautit arjessa ja vapaalla, mikä tuo sinulle hyvän olon ja kannustaa hyviin valintoihin.
  • Voit etsiä itsellesi mentorin, tukihenkilön, valmentajan joka auttaa sinua muutoksissa eteenpäin. Minuun saa ehdottomasti myös olla yhteyksissä !

Näiden aatteiden siivittämänä toivon että jokainen teistä nauttii Joulun ajasta, läheisien lämmöstä ja ehdottomasti siitä herkullisesta Joulu ruoasta ! Viikonloppu löysäillen siellä täällä tekee hyvää sinulle !
Jos sinusta tuntuu että elämäntapamuutos oman hyvinvoinnin kannalta tai painon tai vain puhdistus tekisi hyvää niin ole hereillä joulunvälipäivinä Facebook sivullani, (Happy Fit ) ilmoitan siellä tulevasta Webinaarista mihin voit osallistua myös omalta kotisohvaltasi ! 🙂

Vielä kaksi vinkkiä Jouluun ! Koska jouluruoka on yleensä perus arki ruokailuun sen verran raskaampaa niin: Muista juoda myös vettä ja käy jouluruokailuiden välissä myös haukkaamassa raikasta happea vaikka lyhyen kävelylenkin ajan niin pysyt virkeänä !

Ihanaa, rauhallista, nautinnollista ja siunattua Joulua kaikille ! Nauttikaa Joulun taiasta ja toivon teille jokaiselle rakkauden täyteistä loppu viikkoa !