Kysyn sulta kohta kysymyksen, älä mieti vastausta, vastaa se ihan ensimmäinen mikä mieleen tulee. Sinun ei tarvitse selitellä vastausta eikä kertoa että miksi valitsit sen. Ensimmäinen asia mikä tulee mieleen, sano se ääneen tai mielessä. Kysymys on; Mikä on sinulle tärkein asia elämässä?

Mitä vastasit ?
Perhe?, Ruoka?, Auto?, Raha?, Puoliso?, Lemmikkieläin? Jotain muuta?
Vastasit mitä vain, niin nyt kyseenalaistan sen. En siksi että olisin ilkeä tai väittäisin että se asia ei saisi olla sinulle tärkeä. Teen tämän siksi että pääsemme hieman pintaa syvemmälle.

Mielikuvitusmatka alkakoot.
Kuvittele että olen edessäsi ja olet juuri kertonut minulle tuon elämäsi tärkeimmän asian.
Seuraavana pyydän sinua kuvittelemaan että tätä elämäsi tärkeimpää asiaa ei ole olemassa. Sinun ei tarvitse luopua siitä mutta kuvitellaan hetki elämääsi ilman sanomaasi asiaa tai henkilöä. Mikä sitten olisi tärkein asia elämässäsi?
Entäs kun pyydän sinun kuvittelemaan elämääsi ilman sitäkin asiaa tai henkilöä?
Mikä sitten olisi tärkein asia elämässäsi?
Kuinka monta kertaa tämä kysymys pitäisi toistaa kunnes sanoisit että sinä itse olet elämässäi tärkein asia. Ilman sinua ei ole sinun elämää.
Mitä ajatuksia tämä mahtaakaan herättää ?

Mielikuvitusmatkat sikseen, tämän on todellinen elämä ja on totta että monesti pidämme muita ihmisiä, ystäviä, perhettä, eläimiä ja kaikkea ulkopuolista kaikkein tärkeimpänä elämässämme. Unohdamme itsemme, sen mistä elämämme kumpuaa ja kuka meidän elämää elää.
Saat edelleen pitää mitä tahansa tärkeimpänä elämässäsi sillä onhan tämä sinun elämäsi, mutta toivon että tämä kysymys tänään edes hieman pistää pysähtymään että voisitko pitää itseäsi tärkeimpänä? Jos koko elämän tärkeimpänä henkilönä kuulostaa liialta, aloita vaikka tunnista tai päivästä. Kohtele itseäsi edes tunti päivässä niinkuin olisit kaikki kaikessa itsellesi ja kiitä itseäsi.
Me ollaan kaikki aika ihania kun vaan itse se ensin ymmärretään. Onneksi on aina aikaa oppia uusia temppuja! 😉

Ihanaa elokuun loppua,
Rakkaudella, Silvia