Hyvinvointi koostuu monen asian summasta. Olisi ihanan helppoa jos olisi vain yksi asia mitä pitäisi tehdä ja voisi hyvin.
Esimerkiksi jos kaikki maailman ihmiset söisivät pari porkkanaa ja tomaattia enemmän.. niin kaikki olisi tasapainossa? Tai jos jokainen sanoisi kaupan kassalle kiitos tai töissä soisit yhden hymyn päivässä lisää ? Nämä ovat kaikkia hyviä muutoksia ja kaikki alkaa pienestä, mutta todellisuus on kuitenkin jotain muuta, sillä kehomme ja mielemme ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa. Ja hyvä niin !

”Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself. ” – Rami

Pari viikkoa sitten sain kehitettyä itselleni kunnon stressin poikasen siitä että oli liian monta rautaa tulessa, mielessä ja kaikki samaan aikaan menossa.
Onneksi tämän tajusin iltaisista turhanpäiväisistä äksyilyistä ja mielialanvaihteluista ja myös siitä kun pää tuntui painavan ja olevan sumea.. ja taisi tuo puolisokin siitä vähän jo vihjata.
Olin mennyt viimeisen viikon vähän turhan lujaa ja kun en ollut pysähtynyt itseäni kuuntelemaan tai olin ohittanut kehon signaalit niin piti kehon huutaa vähän kovempaa että tajusin pysähtyä.
Asia ei ollut vakava, stressi ei ollut vakavaa mutta ei tietenkään mukavaa itselleni kuten ei myöskään puolisolleni. On myös taitolaji ja rohkeaa myöntää itselleen sekä muille että nyt on hyvä pysähtyä ja muuttaa jotain. Välillä stressin purkuun ei tarvitse muuta kuin kynttilän, ruokaa ja hiljaisen hetken ja toisinaan se vaatii paljon raskaita päätöksiä jos haluaa että elämässä jokin todella muuttuu, varsinkin jos stressi on jatkunut pitkään tai kroonistunut ja altistanut terveyden ongelmille tai muille haasteille.

 

13228156_10154112023613815_1754438430_n

 

 

Tämä pisti taas miettimään kehoa ja meidän mielen ja kehon yhteyttä. Meille on annettu hieno keho, elämä ja mieli ja saamme itse valita miten sitä käytämme ja hyödynnämme.
Kyllä, sanoin että SAAMME ITSE VALITA mitä elämällämme teemme. Jokainen päivän tapahtuma ja sen onnistuminen ja epäonnistuminen on itsestämme kiinni. Tämä ei nyt tarkoita että elän taas pilvenhattaran reunalla ja etten tietäisi että tämä ei ole aina helppoa. Tai edes jokatoinen kerta.

Päinvastoin. Positiivinen mieli on osittain asenne kysymys mutta se on myös opittava tapa. Tähän auttaa paljon ympäristömme ja läheiset ihmisemme.
Lue alla oleva teksti ja sulje sen jälkeen hetkeksi silmäsi ja mieti millainen tunne sinulle tulee:

Jos työpaikalla on joku negatiivinen ihminen jonka päivä on aina päin puuta ja maailma on häntä vastaan, oletko hänen seurassaan ideoiva, kehittävä, positiivinen, kannustava ja tunnet itsesi maailman valloittajaksi ? Vai lähdetkö helposti mukaan masisteluun tai ainakin sen jälkeen mieli on ärsyyntynyt ja tukossa ?
Jos työpaikalla tai vapaa-aikanasi olet positiivisen ihmisen seurassa, millainen tunne sinulle tulee kohtaamisen aikana tai sen jälkeen ?

Ymmärtänet että oma käytöksesi voi saada myös muissa positiivisen tai negatiivisen kierteen, ilman että ollenkaan tarkoittaisit pahaa.
Jotkut puhuvat kaiken maailman ”auroista ” sun muista ”viboista” mitä voi ihmisissä aistia ja en ota niihin sen enempää kantaa, mutta kannustan kaikkia seuraavat pari päivää miettimään että millaisen tunteen joku tuntematon ihminen sinulle jättää esim. kahviossa tai mitä luulet, jos joku tarkkailee sinua etäältä; millaisen ensivaikutelman annat ?
Tämä ei tarkoita että sinun pitäisi esittää mitään muuta mitä olet, ei missään nimessä ! Vaan herätän ajatuksia siitä että, kaikki mitä elämässäsi tapahtuu, millainen hyvinvointi, stressintila, kuinka onnellinen tai kiitollinen olet – se heijastuu sinusta jotenkin ulospäin. Tämä on sitä todellista hyvinvointia, ei vain se mitä vaakalukema näyttää.

”Beauty is not in the face, beauty is a light in the heart. ” -Kahlil Gibran

Itsevarmuus ja onnellisuus näkyy ja tuntuu. Tällaisten ihmisten seurassa on myös mielestäni ihanaa olla, sillä heistä myöskin huokuu sitä niin paljon, että se tunne tarttuu! Tähän itse pyrin joka päivä. Toivon että voin antaa tuntemattomalle vaikka vain pienen hymyn eteenpäin, jos en häntä muuten voi auttaa tai jos emme vaikka koskaan enää kohtaa.
Ole kuitenkin aina aito, se välittyy !

”Happiness is the secret to all beauty. There is no beauty without happiness.” -Christian Dior

Uskalla olla itsesi, kehittää itseäsi (silloinkin kun se on vaikeaa) ja muista rakastaa itseäsi jotta sinulla on voimavaroja rakastaa muita !

Toive terkuin pilvenhattaroilla elävä; Silvia