Hei pitkästä aikaa!

Toivottavasi vuosi on alkanut sinulla hyvin. Itselläni on ollut hyvää tohinaa ja paljon ihania muutoksia. Jotenkin tuntuu siltä että vastahan oli joulu ja kohta on jo toukokuu, wau!
Pääsiäisen jälkeen paluu arkeen voi joillekin olla haastavaa ja näin se on usein ennen minullekin ollut, oli pääsiäinen, loma, vappu tai joulu.. ehdit asettautumaan rentouteen ja kun rentoudesta on hetken nauttinut, tuleekin laiskuus mistä syntyy tylsyys. Tämä kierre on ainakin henkilökohtaisesti minulle ollut ennen varsinkin hyvin tuttu.
En tarkoita siis ettenkö edelleen rentoutuisi ja nauttisi välillä ihan vain tekemättömyydestä, jokainen tarvitsee sitä. Tästä tuttu sanonta ”Muista pyhittää lepopäiväsi.”
Nyt tarkoitan tässä yhteydessä oikeasti väsymystä ja velttoutta mikä tulee itselleni tyhjästä kalenterista ja tekemättömyydestä. ( Ja vaarallista mutta kyllä, yrittäjälle voi joskus vahingossa käydä näin!)

Katsoin muutama viikko sitten videon missä yksi menestynyt nainen kertoi hänen upeaa tarinaansa meidän firmassa. Tämä pisti minut jälleen miettimään asiaa mitä olen jo muutaman vuoden työstänyt. Nimittäin omia uskomuksiani eri asioista, varsinkin menestyksestä sekä rahasta sekä muiden ihmisten uskomuksia ja olettamuksia.

Omiin uskomuksiini voin vaikuttaa, muiden en niinkään, tai en ainakaan kovin helposti, mutta jos nyt silti vähän yritän…

Olen aina ihaillut ahkeria ja menestyneitä ihmisiä mutta samassa olen ajatellut että ”vitsi kuinka magee elämä, vähän on käynyt hyvä säkä elämässä”. Anteeksi nyt vaan.. SÄKÄ ?!
Ehkä joku toinen on uskaltanut ajatella ns. normin ulkopuolelta tai tehdä asioita toisin kuin mihin meidät totutetaan? Suomessa itse ainakin törmään usein epäilyksiä ”erilaisia” aloja kohtaan ja myös omaa työtäni kohtaan. Ja yrittäjyydestä puhumattakaan, mehän ollaan lähtötilanteessa jo hulluja kun tehdään töitä itsellemme. 😉
Enpä yhtään ihmistä tunne joka olisi menestynyt vain onnen sattumasta. Arvostan TYÖTÄ ja nykyään myös ymmärrän että kyllä se menestys on paljon muuta kuin jäävuoren huippu ja mukava summa rahaa tilillä tai tikissä oleva kroppa. 

Ja tämän kirjoituksen tarkoitus onkin nyt herättää sinut miettimään omaa reaktiotasi eri tilanteissa:
Jos ystäväsi ilmoittaisi kahden vuoden päästä, loppuvuodesta tai viikkojen päästä soittamalla että ”Et ikinä arvaa, voitin 10 000e!” tai ”Et ikinä arvaa, tienaan nykyään 10 000e/kk!”

—– Miten sinä regoisit? —–

Olen aika usean tuttavan kanssa tästä puhunut ja nauranutkin asialle että kyllä se vaan on niin nurinkurista että kerran ”ansaitusta” voitosta onniteltaisiin luultavasti enemmän.
Miksi ?
– Voittoon on kaikilla mahdollisuus mutta ei työn tekoon ?
– Onko voittoon helpompi samaistua kun silloin voi puhua helpommin hyvää kahvipöydässä ” Naapurin Matilla kävi hyvä tuuri!”
– Voitto ei muuta elämää pysyvästi niin se ei vaikuta tuttaviin pysyvästi?
Olen tullut siihen karuun päätelmään että ihmiset reagoivat usein kielteisesti, negatiivisesti sekä jopa kateellisesti toisten onneen yhdestä syystä: Jos onnittelisit ja hyväksyisit toisen onnen, myöntäisit että itselläsi on täysin samat mahdollisuudet mutta et ole vielä ottanut asiaa hoitaaksesi.

Ja nyt tämä esimerkki oli vain rahaan liittyvä mutta sama pätee myös painonhallintaan, puhtaasti syömiseen, menestymiseen elämässä.. yleisesti.
Mutta miten muuttaa sitten tämä velttous, tyhjä kalenteri tai ”ei ole aikaa tehdä monipuolista ruokaa” -asenne ?

Tänä aamuna tein itselleni toimivan meditaatio hetken, youtubesta löytyneen 10 min puhevideon avulla ( jos tämä ei sinulle toimi niin tapoja löytyy paljon muitakin) ja tärkein asia minkä sieltä poimin ja mikä antaa minulle päättäväisyyttä sekä visiota päiviin on seuraavanlainen meditaatio harjoitus. Ja osalle lukijoista kerrottakoot että meditoiminen ei vaadi mitään erikoisia kursseja, nyt on kyse keskittymisestä ja rauhoittumisesti itsesi kanssa. Eli ei myöskään hätää, en puhu vihreiden miesten tai keijujen kanssa kuin unissani. 😉
Voit tämän tehdä mihin aikaan vain päivästä, minulle tämä toimii parhaiten aamusta:

Laita halutessasi silmät kiinni, voit kuunnella rentouttavaa musiikkia samalla.
Hengitä viisi kertaa syvään sisään ja ulos. Tämän aikana rentouta hartiat, selkä, jalat, kädet sekä kasvot, etsi itsellesi mukava asento. 
Mielikuvittele itsellesi eteen kuvat, tunnelmat ja tuoksut tulevan päivän tapahtumista, niinkuin päivä olisi unelma päivä. Sinun ideaali päiväsi tulevasta päivästä. Tässä välissä ei ole mitään väliä onko todellisuudessa mahdollista että tällainen päivä toteutuisi, nyt saat unelmoida ja visualisoida, ISOSTI. 
-> Ketä tapaat, missä olet, mitä näet, mitä kuulet ja mitä tapahtuu? 
-> Millainen olo sinulla on illalla nukkumaan mennessä ja millainen olo sinulla on nukkumaan mentäessä menneestä päivästä. Ole kiitollinen päivän tapahtumista ja päivästä, millainen se olikaan. 
Käytä harjoitukseen n. 5-10 min jonka jälkeen voit herätellä kehon varovasti liikutellen harteita, varpaita ja sormia ja herätä päivään uudestaan, energisöityneenä sekä valmiina upeaan päivään. 

Itselläni tämä harjoitus sekä edeltävän illan aikan tehdyt suunnitelmat kalenteriin auttavat hahmottamaan tulevaa päivää niin että  en laiskistu (tyhjä kalenteri!!) mutta etten myöskään ylimitoita aikatauluani. Yritän nykyään fokusoida työtehtäväni noin viiteen asiaan per päivä, silloin tiedän että fokukseni pysyy ja ei tule sellainen olo että kaadun kaikkien asioiden alle ja stressi kasvaa mutta sen ansiosta saan vieläkin vähemmän aikaiseksi. ToDo -lista lienee samaa kategoriaa, itse rakastan vielä jakaa sen osiin. Sillä eihän tavoitteeseenkaan hypätä suoraan, pitää ensin mennä välietapit.
Myönnän että itse olen kamppaillut näiden asioiden kanssa paljon. Erityisesti omien uskomuksien kanssa esim. menestymisestä sekä rahasta ja myös yrittäjyydestä. Kun yhtäkkiä annettiinkin mahdollisuus johonkin enempään niin minulla kävikin hassusti.. En pelännyt etten onnistuisi, pelkäsin että entäs jos onnistun. Pysäytti ainakin itseni.

Raha on eri asia kuin menestys mutta ne myös kulkevat käsi kädessä. Hyvinvointi on eri asia kuin kisakireä vartalo, kuitenkaan toinenkin ääripää eli sairaalloisen ylipainoinoisena on haastavaa olla aidosti hyvinvoiva sekä energinen.
Se kun teet työtä mihin uskot, mitä rakastat ja pääset auttamaan muita ja näet kuinka myös itse kasvat, se on olalle taputtamisen paikka itselle. Mutta myös sille ystävälle.
Itse en kuitenkaan (vielä!) kymmentä tonttua kuussa tienaa, mutta olen saanut jo käännettyä ajatukseni toisin, annan itselleni luvan ajatella että ”Hei sehän on mahdollista!”  ja arvostan suuresti jokaista työntekijää, oli palkka kuitissa mikä luku vaan.
Haluaisin että ihmiset myös arvostaisivat vähän enemmän omaa työtään sekä tekemisiään ja myös uskaltaisivat rohkeasti hakea sille vastinetta, kiitosta ja jos se ei tule tällä hetkellä, kannattaa miettiä tapoja millä tavalla tulot, menot ja unelmat saadaan kohtaamaan.

Ole tällä viikolla ahkera ja mikäli sinulla on jokin unelma ja tavoite niin mene tälläkin viikolla pienin askelein sitä kohti.

Mieti, mitä SINÄ voit tehdä TÄNÄÄN jotta olet huomenna lähempänä SINUN UNELMIASI?
Mieti, mitä SINÄ voit tehdä TÄNÄÄN jotta voit auttaa jotakuta muuta olemaan lähempänä hänen UNELMIAAN ?

Tänään ahkerin terveisin, Silvia