Silvian tarina

”Milloin sinä tunsit olevasi 110%:sti täynnä energiaa, voimaa ja intohimoa? Milloin viimeksi olit täydellisen tyytyväinen elämääsi ja tiesit mitä siltä todella haluat?”

– Näiden kysymysten myötä päätin, että minullakin on mahdollisuus toteuttaa unelmani sekä nauttia tekemästäni työstä ja tästä hetkestä. Niinpä päädyinkin perustamaan Happy Fit –yrityksen.

 

Happy Fit Silvia Hämäläinen
Happy Fitin takana seison minä, Silvia Salakka (os. Hämäläinen). Olen kouluttautunut liikuntaneuvojaksi ja minulla on reilu kymmenen vuoden kokemus liikunta- , ravitsemus- ja valmennusalalta.
Haluan auttaa ihmisiä löytämään elämälleen niin fyysisen, henkisen kuin taloudellisenkin tasapainon. Happy Fit ei tavoittele vain fyysistä priimakuntoa vaan pyrkii siihen, että asiakkaan löytäessä sisäisen hyvinvointinsa myös ulkoinen hyvinvointi alkaa näkyä. Kun ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin, elämänlaatukin paranee huomattavasti.

Haluan jakaa tarinani kanssasi jotta ymmärrät minua ehkä vähän paremmin. Kiitos jos otat aikaa lukeaksi sen.

Olen syntynyt Tallinnassa ja vietin elämänä ensimmäiset vuodet Eestin maalla, jossa nykyäänkin usein vierailen isovanhempiani sekä sukulaisia tervehtimässä. Kun tällä nuorella neidolla oli ikää n. 3 vuotta, muutimme pysyvästi Hämeenlinnaan äitini kanssa isäni luokse. Tällöin ei muuttaminen Neuvosto-Eestistä toki ollut ihan niin helppoa kuin nykyään mutta minä sain pienenä lapsena onneksi vapautuksen tästä stressinaiheesta. Koen saaneeni molemmista maista ja kulttuureista ns. parhaat osat, tai sitten nykyään olen vain valinnut ne elämääni.
Lapsuudestani muistan, että kesät vietimme pikkusiskoni kanssa Eestissä isovanhempien hoivassa ja lopun vuodesta Hämeenlinnassa. Lapsuus oli kahden kielen yhteis-soittoa ja onnellista lapsuus aikaa kerrostalo asuen. Olen ollut omien muistikuvieni mukaan aina aktiivinen ja hyvin positiivinen ja iloinen lapsi. Uskon, että tämä asenne on auttanut minua monessa elämän asiassa kun vastoinkäymisiä ja koulukiusaamisia on tullut vastaan.

Koulussa olin aina ahkera ja ns. keskitason oppilas, en paras mutta en myöskään täysin toivoton tapaus. Vanhemmat ovat aina kannustaneet kyllä, että ”kun Silvia haluat niin kyllä sinä silloin opit”, eri asia olikin että oliko sitä tahtoa niin paljon. Muista että muutamat itku-potku-raivarit koulutehtävien vuoksi tuli otettua. Kuitenkin lempi aiheita koulu maailmasta myös löytyi.
Liikunta kiehtoi aina, tämän lisäksi musiikki sekä uskonto tunnit olivat lähellä sydäntäni, osittain varmasti uskovaisen perheeni ja taustani takia.
Halusin aina olla kaikkien kaveri, persoonana sellainen ”sovittelija” ja yritin aina välttää ihmisten loukkaamista sekä olla kaikille tasa-arvoinen.
Koulumaailma kun vei ylä-asteelle missä sama meno jatkui, pääsin persoonallani vähän myös vaikuttamaan oppilaskunnan hallituksessa ja tähän aikaan viihdyin myös paljon seurakunnan nuorten toiminnassa. Ylä-asteella tuli kyllä myös selväksi se, että en varsinaista ”lukijatyyppiä” ole ja tein valinnan että en halunnut lukioon. Onnekseni tämän valinnan tein ja lähdin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi Kuortaneen Urheiluopistoon.

Liikkuminen ja opiskeleminen tekemällä oli todella minun juttuni siihen aikaan ja samaan aikaan menin myös jo työmaailmaan kuntoklubille. Vuodet menivät eteenpäin ja valmistuin Kuortaneelta 2011 keväällä josta jäin samalle kuntoklubille vakityöhön missä olin edelliset kolme vuotta jo kaikki viikonloput ja lomat töitä muutenkin tehnyt. Työn teon olen kyllä aina taitanut.

Vuosien aikana tein monipuolisesti liikunta- ja hyvinvointialan töitä; olen ohjannut ryhmäliikuntatunteja, myynyt kuntosalijäsenyyksiä, valmentanut kehokuurilaisia sekä erilaisia painonpudotus/elämänmuutos ryhmiä, antanut ravintovinkkejä ja tehnyt useita erilaisia erikoisruokavalioita. Lisäksi minulla on ollut henkilökohtaisia valmennettavia niin liikunnan kuin henkisen hyvinvoinninkin saralla. Olen tehnyt siis lähes kaikkea, mikä liittyy meidän jokaisen hyvinvointiin. Tästä olen äärimmäisen kiitollinen sillä nämä kaikki ovat omilla kohdillaan aina opettaneet sekä kasvattaneet minua.

Kuitenkin kuntoklubi maailmaa olin jo nähnyt ja halusin pientä vaihtelua raastavalle arjelle. Koulussa opetettiin tarvittavat asiat työhön mutta ei mainittukaan sitä että kuinka rankkaa se voikin olla jos antaa ”virran viedä” mukanaan. Ja jos totta puhutaan niin ei tuo liikunnanohjaajan palkka rasitukseen nähden ollut kummoinen. Vakituisen työ vuoden aikana olin kuluttanut itseni jo melkein loppuun ja loppuvuodesta otin pienen ”get away” passin pois tutusta työstä. 2012 vuoden alussa lähdin puoleksi vuodeksi Brysseliin Aupairiksi.
Paras päätös ikinä mitä tein itseni vuoksi. Pääsin pysähtymään, miettimään kuka olen, mistä nautin ja mitä haluan.
Jotenkin asia oli kärjistynyt siihen pisteeseen että tämä liikunnanohjaaja, hyvinvointialan ammattilainen, oravanpyörässä työskentelevä ”iloinen” ja ”onnellinen” nainen tarvitsi ”katkaisuhoidon”.

Onneksi tämän mahdollisuuden käytin ennen kuin olisin joutun burn outin puolelle. Liikunnanohjaajan työ on antoisaa asiakkaiden puolelta ja ulkopuolelta katsottuna tältä iloiselta ja reippaalta sekä ihanalta elämältä se voi monesti näytti, ainakin jumpassa ”askel-viereen” hetkinä.

Palattuani Suomeen, etsin paikkaani, kävin opiskelemassa vuoden verran matkailualaa Lahdessa. Tämä osoittautui vääräksi kokeiluksi sillä ala ei ollut minun unelmani. Samaan aikaan tapasin elämäni miehen ja ajatus ”jos jotain huonoa niin myös jotain hyvääkin” – vei minua eteenpäin. Siirryin takaisin Hämeenlinnaan liikunnan pariin ja kouluttauduin Fustra-pt ohjaajaksi edellisten koulutusten lisäksi ja jäin uudestaan kuntoklubi maailmaan. Toki missään vaiheessa en ollut jumpan parista poissa kuin max 6 kk.
Kaksi vuotta ehdin näitä töitä jatkaa kun rupesi tulemaan uudestaan seinä vastaan.

Kova tahti, fyysinen työ, ulkopuoliset myyntipaineet ja olettamukset tekivät osansa. Rupesin olemaan kypsä iltatyöskentelyyn ja siihen kun en ehtinyt harrastaa muuta sosiaalista elämää enää ollenkaan, tai olla edes mieheni kanssa. Tai näin ainakin luulin että syy oli iltatyöskentelyssä. Samaan aikaan oma aineenvaihduntani rupesi olemaan heikkoa, mieli kireä sekä jatkuvia pieniä terveydellisiä haittoja. Itse siihen aikaan kuvittelin että ”tämä nyt on ihan normaalia, tällainen minä olen”.

Yhtenä päivänä tuli puheekseni entisen kollegan kanssa hyvinvointi tuotteet ja hän esitteli minulle tuotesarjan josta kiinnostuin nopeasti. Nopeasti tuli myös puheeksi liiketoiminta ja tämä tuli minulle muuttamaan kaiken, tätä en vain silloin heti vielä ymmärtänyt. Kuuntelin ja tarkkailin alkuun paljon ja kyseenalaistin ja opin. Kuuntelin mitä heillä oli kerrottavana ja tein päätöksen katsoa tämän kortin.
Samoihin aikoihin kävin henkisen kasvun polkua ylöspäin ja koin kovan kolauksen. Ymmärsin ja tajusin että olin itse itseltäni vienyt unelmointi taidon. Keksin aina syyn miksi en saisi edes ajatella paremmasta. Vähitellen valon pilkahduksia rupesi näkymään ja samalla päätin kääntää tämän kortin ja mietin että ei tässä ainakaan kauheasti hullummaksi asiat voi muuttua.
Mitä kaikkea muutaman ihmeellisen vuoden aikana on tapahtunut? Otin tuotteet käyttöön ja rakastuin niihin. Jo parissa päivässä nämä menivät syvälle mun sydämeen ja tiesin että vaikken päättäisi edes kokeilla liiketoimintaa tai menestyisi (tekosyiden etisimistä 😉 )  niin ainakin käyttäisin näitä tuotteita loppuelämäni. Halu muuttaa elämäni oli kuitenkin kova ja halu muuttui vähitellen tahto tilaksi.

Nykyään onnellisesti ja kiitollisena saavuttaneena paljon, paljon vielä saavutettavaa ja unelmia nykyään enemmän kuin koskaan. Viimeisten vuosien aikana on nähty paljon ja lause ”Elä täysillä” voi kuvata tätä parhaiten. Olen etsinyt tasapainoa elämääni ja sitä on löytynyt kun voi hyvin sisäisesti, ulkoisesti, henkisesti sekä taloudellisesti.
Nyt haluan jakaa tätä samaa eteenpäin ja jakaa oppimaani, opiskelemaani sekä sisäistämääni.

Parasta työssäni on ehdottomasti se, kun saan nähdä asiakkaideni ja tiimiläisteni kehittymisen ja onnistumisen riemut. Tiedän, että olemme kaikki yksilöitä ja jokaisella meistä on omat heikkoutemme ja vahvuutemme. Uskon ja tiedän, että meistä jokaisella on myös mahdollisuus löytää oma, oikea polku kuljettavakseen. Omien unelmien, tavoitteiden ja elämänhallinnan etsiminen voi olla samanaikaisesti haastavaa ja ihanaa. Kun olet löytänyt elämällesi oikean suunnan, kaikki sen eteen tehty työ on ollut arvokasta, palkitsevaa ja silmiä avaavaa. Olet löytänyt oman polkusi, oman elämäsi.

Jokainen ihminen, joka haluaa muutosta elämäänsä – oli se sitten ruokavalion parantamista, apua vatsan toimintaan tai nivelongelmiin, parempaa fyysistä kuntoa tai taloudellisen vapauden löytymistä, voi tehdä muutoksen niin halutessaan, tai oikeastaan.. tahtoessaan.
Omien sisäisten voimavarojen käyttöönotto on henkinen ja fyysinen kasvumatka, jota olen itsekin päässyt seuraamaan ja tekemään. Toivon, että voin mahdollistaa samanlaisen kokemuksen myös sinulle, teille ja kaikille, jotka sitä vain haluatte.

Mikäli haluat kuulla ja jutella lisää matkastani niin ota yhteyttä. Mielelläni kuulen myös sinun tarinaasi sekä unelmiasi. Ja toivon että voin auttaa sinut löytämään sinun tiesi. Kiitos kun luit ja käytit arvokasta aikaasi.
Mitä ikinä teetkään, kuka oletkaan niin toivon että näet maailman miljoonat upeat värit ja paikat, maistat maailman ja unelmiesi makuja, elät täysillä ja toteutat villeimmätkin unelmasi.
Ja muista, välillä muutokset vaativat rohkeutta.

Rakkaudella, Silvia