Eletään sitä aikaa vuodesta että joka nurkan takaa kuuluu valmistujaisjuhlat, kesäloman alkajais juhlat tai muuta vastaavaa on tiedossa. Ja jos ei lähipiirissä niin ainakin jonkun tutun tuntee kenellä on. Lisäksi tähän vielä kesä aikaan kuuluvat rippijuhlat sekä häät ja kesäviikonloppuihin kuuluvat kissanristiäiset, milloin milläkin teemalla.

Itse rakastan juhlia, niissä on jotain pyhää. Tiettyjä rituaaleja, yhteishenkeä, hyvää mieltä ja yhteenkuuluvuutta ja läsnäolemista. Vanhojen ystävien tapaamista ja uusiin ystäviin tutustumista. Varsinkin tätä jälkimmäistä meidän jokaisen tulisi harjoittaa enemmän ja opetella tutustumaan uusiin ihmisiin. Jopa juurikin aikuisiällä, ei tekosyitä.
Ihmissuhteet ovat parhaimmillaan voimaannuttavia ja kasvattavia ja pahimmillaan kuluttavia ja energiaa vieviä.
Tasapainoiset ihmissuhteet ovat tottakai välillä molempia, mutta toivon jokaiselle että enemmän kuitenkin voimaannuttavia. Itse olen ainakin kasvanut muutaman vuoden sisällä siihen ajatukseen että haluankin ympäröidä itseni positiivisilla ja voimaannuttavilla ihmisillä, sellaisilla kenen kanssa on hyvä olla ja ketkä tuovat sinusta esiin parhaat puolet.

Ajoin tänään aamupäivällä pyörällä erään koulun ohi josta tuli juhlapukeisia tyttöjä sekä poikia ulos ruusut käsissään.
Tämä vei minut takaisin oman koulun päättäjäis tunnelmiin. Sekä ala-asteen, ylä-asteen että ammattikoulun valmistujais juhlaan. Ja mietin että kuka olin silloin? Mitä aatteita ja ajatuksia päässäni olikaan? Kuinka koko maailma oli todella auki..?
Sitten mietin että mitkä olisivat sellaiset asiat että mitä näin muutaman vuoden jälkeen viisaampana voisin sanoa silloiselle minulle, tänään valmistuville tai hänelle joka on jo koulut käynyt ja arki pyörii ympärillä, niinkuin minullakin.
Mitkä olisivat ne top 5 asiat mitkä jokaisen tulisi muistaa ja tiedostaa läpi elämänsä, ammatista, sukupuolesta ja iästä huolimatta. Olivat sitten unelmasi pieniä tai suuria. Haluaisin että muistaisit nämä ja sisäistäisit nämä elämääsi:

1. Maailma on AINA auki. Se ei sulje oviaan sinulta ellet itse sulje niitä. Hyvä puoli tässä on että ne ovet voi aina myös avata. Pidä mielesi uteliaana ja sydämessäsi seikkailunhalu.

2. Älä ikinä katkeroidu. Jos näin pääsee käymään, avaa keskustelu asiasta läheisesi, itsesi tai ammattiauttajan kanssa. Katkeruus kuluttaa sinua sisältä päin ja kun uskallat päästää irti, elämä on helpompaa. Aina ei kannata pitää kaikkia naruja omissa käsissään.

3. Naura, naura aidosti ja paljon ! Ympäröi itsesi asioilla, harrastuksilla, ihmisillä kenen ja minkä ympäröitynä nautit olla ja saat olla 100% itsesi. Naura välillä kunnolla räkättäen, vaikka räkä poskilla. Elämä on liian lyhyt olemaan vakavaa.

4. Pysähdy aika ajoin kysymään itseltäsi että oletko siinä missä haluat olla, kuljetko sitä kohti missä unelmasi ovat. Jos vastaus on kyllä, jatka samaa rataa! Jos vastaus on ei, älä märehdi asiaa ja voivottele sitä, tee suunnitelma muutokselle ja lähde toteuttamaan sitä. Kutsun tätä itsensä ja unelmiesi navigoinniksi.

5. Ota itsestäsi 100% vastuu. Ei kenestäkään muusta, ei lapsistasi, puolisostasi, perheestäsi, vaan itsestäsi. Se millaista elämää elät, mitä asioita teet ja kuka olet, on vain itsestäsi kiinni.
Älä syytä ketään muuta siitä ettet saavuta unelmiasi ellet saavuta niitä. Katso omaa napaasi jos sinua ärsyttää jonkun tekemiset. Ainoa asia mihin voimme vaikuttaa ja suoraan muuttaa on omat ajatuksemme sekä tekomme. Tämän tiedostamalla syyttävän sormen paino keven
ee ja mieli avautuu. Mitä jos väitän että kaikki mitä saavutamme, onkin vain meistä itsestämme kiinni ? Eikö tämä olekin helpottava tieto.

 

Kun haluat olla lentokapteeni, opiskele ja ole.
Kun haluat pudottaa painoa, muuttaa elämäntapaasi niin tee muutoksia että muutosta tapahtuu.
Kun haluat olla menestynyt, tee töitä sen eteen, menesty.
Kun haluat päästä uuteen työpaikkaan, hae, ota voittaja asenne ja mene.
Kun haluat matkustella, matkusta.
Kun haluat olla rakastettu, rakasta.
Kun haluat antaa rakkautta eteenpäin, ota sitä vastaan.
Kun haluat olla 110% täydellinen sinä, elä, tee virheitä, opi niistä ja uskalla kehittyä ja kasvaa !

Oli elämässäsi mitä hetkiä vain, vaikeita sekä upeita niin näillä vinkeillä pääsee pitkälle.
Ehkä huomasit että käytin esimerkeissä sanaa KUN, enkä sanaa JOS. Kahdella sanalla on suuri merkitys kun haluamme muutosta.
On hyvä myös tiedostaa se, että kaikissa vastaoinkäymisissäkin piilee aina oppitunti sekä lahja.  Vaikka opiskelu koulussa tai opistossa loppuisi niin sieltä se monesti puhuttu elämän koulu alkaa. Tämä on jopa vähän ”kliseinen” sanonta tämä ”Elämän koulu” mutta kun sen ottaa tosissaan ja ymmärtää että kehittyminen ei lopu ikinä ja ikinä emme ole varsinaisesti valmiita niin kuinka helpottavaa se onkaan kun saamme tehdä elämän opintopisteitä läpi niin kauan kun itse haluamme ja aivan omaan tahtiimme.

Kaikille jo valmistuineille, tänä vuonna valmistuville, ammattikoululaisille sekä lakin päähän vetäjille ja meille arjen sankareille sekä jokaiselle oman elämämme super sankareille haluan toivottaa aivan mielettömän LÄMMINTÄ ja upeaa kesää joka pian toivottavasti täällä Suomessa alkaa, sekä upeaa uutta vaihetta elämässänne ! Muistakaa että elämänne on vain teistä kiinni, sehän on teidän elämänne !
Nostakaa malja itsellenne, ihan vain koska olette huippu tyyppejä ja teillä on oikeus nauttia elämästä täysin rinnoin!

Rakkaudella, Silvia