Herään usein aikaisin ja sisäinen kelloni on asetettu niin, että, vaikka herätyskello soisi 8.00, voin olla 99% varma että herään viimeistään puolelta. Joku voisi pitää tätä ”ärsyttävänä” piirteenä, minä oikeastaan nautin tästä.
Tiistaina heräsin jälleen ennen herätyskelloa ja rakastan sitä, sillä silloin myös tiedän että olen itse levännyt riittävästi ja keho herää itse, virkeänä, täynnä energiaa ja palautuneena.

Tiistaina kun heräsin ennen herätyskelloa ja mietin, että nousenko ylös, yritänkö kääntää kylkeä ja vielä nukkua, menenkö aamupalalle vai kenties otanko käteen yöpöydällä olevan kirjan, joka on kutsunut minua jo reilu kuukauden.
Tähän väliin voin kertoa, etten ole todella mikään intohimoinen lukija ja jos luen, niin luen tietokirjallisuutta ravinnosta yms.
Päätin kuitenkin napata käteeni kirjan, avata ikkunankaihtimia ja ruveta lukemaan.

Voi mikä autuus; ikkunasta sisään tunkeva keväinen auringonvalo, hyvä kirja, hiljaisuus. Kysyn vain itseltäni ”Miksi en tee tätä useammin?!”

The best things in life are free. The second best are very expensive. – Coco Chanel

Miksi uudet tai vanhat asiat on niin ”vaikeaa” tuoda arkeemme pysyviksi, jos ne vielä tuovat hyvää oloa ja nautimme niistä.. Itse huomaan sortuvani vanhoihin tapoihin aina sillon tällöin, vaikka tiedän että siitä ei hyvä seuraa. Tämä on niitä meille tuotuja ja itsemme kehittämiä rutiineja. Jotkut hyviä, jotkut  vähemmän hyviä.
Miten pääsemme eroon ei-toivotuista rutiineista ja pääsemme kiinni uusiin ?

Herätänkin kysymyksiä ja kysyn nämä kahdessa eri muodossa ja pyydän, että vastaat itsellesi näihin joko hiljaa mielessäsi,ääneen tai paperille, käytä näihin hetki aikaa :
Teetkö asioita mitkä eivät vie sinua eteenpäin,eivätkä tuota hyvää oloa elämääsi?
Vietätkö aikaa ihmisten kanssa jotka imevät sinusta energiaa?
Annatko toisten ihmisten mielipiteiden vaikuttaa sinuun?
Miksi teet asioita mitkä eivät vie sinua eteenpäin, eivät tuota hyvää oloa?
Minkä takia viihdyt ihmisten kanssa jotka vain imevät sinusta energiaa?
Miksi annat toisten mielipiteiden vaikuttaa?

Jos omat rehelliset vastauksesi ärsyttävät sinua tai kysymykset ärsyttivät sinua niin toivon että menet peilin eteen hetkeksi ja kysyt itseltäsi yksinkertaisen kysymyksen ”Kenen elämää elät ja miten?”
Jos sait oivalluksia, mahtavaa !

IMG_6074

If today were the last day of your life, would you want to do what you are about to do today ? -Steve Jobs

Me ihmiset olemme mahtavia olentoja ja valitettavan usein löydämme syyt ja seuraukset aina muualta kuin itsestämme. Lienekö tähän ajatusmalli ”älä katso omaa napaasi”? tai selittelyn tarve ”En äiti minä, mutta ne muut..”.

On paljon helpompaa sysäyttää syyt ja vastuu muualle, silloin ei tarvitse itse ottaa vastuuta.
Jos aina vieritämme vastuun muualle, mitä meille jää ? Jos ajattelemme asiaa omasta navasta lähtevänä; mitä minä voin tälle asialle tehdä, voinko minä muuttaa asiaa tai suhtautumistani asiaan jotenkin… Asiat saavat toisen näkökulman.

Uusien asioiden tuomisessa omaan arkeen tärkeimpiä asioita ovat rutiinit. Jos haluat että joku uusi tai vanha asia astuu päivä, viikko, tai kuukausi ohjelmaasi, elämääsi ja arkeesi, niin tee siitä usein, harjoittele sitä sinnikkäästi, merkkaa kalenteriin, puhelimeen hälytys – mikä vain mikä sinulle toimii! Älä lannistu vaikka tulisi vastoinkäymisiä. Hetken kärsivällisyys tuottaa usein tulosta ja kun tulokset näkyvät, tuntuvat ja huomaat sen vaikutuksen, niin haluatkin jatkaa tätä uutta asiaa, joka on jo rutiini.

Olen huomannut itseni, asiakkaiteni ja tiimiläisten kanssa selkeästi sen, että kun opetellaan jotai uutta, muutetaan elämän tyyliä tai kehitämme itseämme, myös positiivinen tukiverkosto on isossa roolissa. Sekä myös se, kuinka reagoit tilanteisiin, jos vaikka yhtenä päivänä syömiset eivät mennytkään suunnitellusti, tai päivään tuli muuttujia enkä lukenutkaan, vaikka olin itselleni niin luvannut.
On hyvä kysyä itseltään aika ajoin valehtelematta, miten suhtaudun muutoksiin, osaanko eri muutos tilanteissa hyväksyä tilanteen ja miettiä mitä minä tein asian suhteen ja mitä minä voisin tehdä ensikerralla toisin jotta tilanne olisi suotuisampi. Jos tilanteelle ei voi tehdä itse mitään, se on sinun tekemisistä riippumaton, miksi stressaat sitä ?
Joskus urheiluopisto opiskelu aikoina golf kurssilla opettajani sanoi minulle:

”Silvia, jos lyönti meni huonosti, kävele kohti palloa ja seuraavaa reikää, laske 10 askelta, unoda edellinen lyönti. Lyö uudestaan. ”
En silloin tajunnutkaan kuinka fiksut nämä sanat olivat.

Jos haluat oppia uutta, saada muutosta elämääsi → tee uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Toista toista toista. Analysoi tilannetta, anna itsellesi nopeasti anteeksi, opi virheistäsi, älä pelkää, anna mennä !!

Kannustaen muutokseen ja menestykseen, Silvia